Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Διοικητικές κυρώσεις κατά της Interlingua



Το Δεκέμβρη του 2012, έπειτα από καταγγελίες του Βύρωνα, το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε έλεγχο στη σχολή Interlingua (Ακαδημίας 98-100). Η εργοδοσία αναγκάστηκε στις 17 Ιανουαρίου 2013 να δώσει γραπτές εξηγήσεις και αναλυτικές καταστάσεις για τις αποδοχές που οφείλει στο προσωπικό της. Το υπουργείο Εργασίας, λαμβάνοντας υπ' όψη τις καταστάσεις αυτές που η ίδια εταιρία προσκόμισε, επέβαλε στη σχολή διοικητικές κυρώσεις (δηλαδή πρόστιμο). Ξέρουμε, όμως, πολύ καλά ότι τα αφεντικά γελάνε, γιατί  ποτέ κανένας δε θα τους πιέσει να πληρώσουν. Όλα γίνονται για το θεαθήναι και για να αποδείξουν τάχα ότι υπάρχουν νόμοι που δικαιώνουν τους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να διαβάσετε το έγγραφο.
http://www.scribd.com/doc/124548548/%CE%95%CE%9A%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97-%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%93%CE%95%CE%99%CE%9F%CE%A5-%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A3

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Λουκέτο λόγω έξωσης



Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, την παραμονή της απεργίας μας, πήγαμε στη σχολή μαζί με τον πρόεδρο του σωματείου Βύρωνα, για να ενημερώσουμε ότι έχουμε κηρύξει απεργία για την επόμενη μέρα.

Προς έκπληξή μας βρήκαμε κάποιους που άλλαζαν την κλειδαριά της πόρτας και μια γυναίκα, τη δικηγόρο των ιδιοκτητών του κτηρίου, η οποία τοιχοκολλούσε κοινοποίηση έξωσης.

Μέσα στη σχολή το προσωπικό βρισκόταν σε κατάσταση αμηχανίας, πανικού και συναισθηματικής κατάρρευσης. Η γραμματέας σχεδόν έκλαιγε, γιατί δεν μπορούσε να βρει στο τηλέφωνο κανέναν από τους εργοδότες. Υπάλληλος μας είπε πως παραμένουν απλήρωτοι 25 μήνες. Παρ' όλη την εξαθλίωση και την κοροϊδία που υφίστανται παθητικά και μοιρολατρικά, συνεχίζουν να ζητούν να κάνουμε κάτι εμείς, για να πάρουν κι αυτοί τα χρήματά τους. Τους καλέσαμε να έρθουν μαζί μας, ώστε να ενώσουμε όλοι μαζί τη δύναμή μας, αλλά νομίζουν ότι έτσι θα χάσουν τα χρήματά τους. Φοβούνται ν' αντισταθούν και προτιμούν ν' αναθέσουν σε κάποιους να τους λύσει το πρόβλημά τους.

Υιοθετούν τα λόγια και τις δικαιολογίες των αφεντικών ότι δήθεν «υποφέρουν» από την οικονομική κρίση και αδυνατούν να πληρώσουν το προσωπικό, παρ' όλο που γνωρίζουν ότι έχουν χρήματα και απλά υποτιμούν την εργασία μας, για να μπορούν να εφαρμόζουν τα αντεργατικά τους σχέδια: να αφαιρέσουν και τα ελάχιστα δικαιώματα που μας έχουν απομείνει και να φτάσουν τους μισθούς στα επίπεδα που έχουν σχεδιάσει. Έχουν ταυτιστεί, όμως, τόσο με τα αφεντικά που θεωρούν ότι δε μας πληρώνουν, επειδή τους έχουμε τρομοκρατήσει εμείς, οι «άλλοι» με τις παρεμβάσεις μας, βάζοντας διαχωριστικές γραμμές προς «τέρψη» των εργοδοτών μας. Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι, ενώ αυτοί δουλεύουν αφιλοκερδώς, τα «κακόμοιρα» τ’  αφεντικά πίνουν τον καφέ τους σε μπαρ του Κολωνακίου.

Ποιά ήταν η παρανοϊκή δικαιολογία που προτάσσουν, για να πείσουν, μάλλον, τον εαυτό τους; Τα αφεντικά δεν πηγαίνουν στη σχολή, γιατί φοβούνται να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις των εθελοντών υπαλλήλων της Interlingua. Στην πρόταση μας να σκεφτεί πόση αξιοπρέπεια μπορεί να κρύβει αυτή η τακτική, μας απάντησε ότι έχει πονοκέφαλο, για να μας αποφύγει. Το λυπηρό είναι ότι, όταν πρέπει να σκεφτούν για τη ζωή τους, τους πιάνει πονοκέφαλος.

Υπάλληλος, απλήρωτη και αυτή, μας κατηγόρησε μπροστά σε μέλος του ΔΣ ότι ευθυνόμαστε και εμείς που ο ιδιοκτήτης τούς έκανε έξωση, θεωρώντας μάλλον ότι μπορεί να πάρει τα «εύσημα» λόγω καλής διαγωγής. Το δε μέλος του ΔΣ προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει με μηνύσεις.

Ευτυχώς, αυτό δεν ισχύει για όλους τους εργαζομένους στον όμιλο της Interlingua. Κάποιοι αρχίζουν να αντιδρούν και να συζητάνε το ενδεχόμενο να περάσουν στην αντεπίθεση, γιατί μόνο έτσι μπορούν να καταλάβουν οι εργοδότες ότι κάποια στιγμή οι δούλοι σηκώνουν το κεφάλι και επαναστατούν.

Δεδομένων των απρόβλεπτων αυτών εξελίξεων, η απεργία μας που έγινε την επόμενη μέρα το πρωί παρουσία αλληλέγγυων είχε συμβολικό χαρακτήρα. Παρ' όλα αυτά μοιράσαμε ενημερωτικό υλικό και είπαμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μέχρι να δικαιωθούμε.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους του ομίλου να μην επιτρέψουν άλλο στα αφεντικά να τους εκμεταλλεύονται. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Αντίθετα θα κερδίσουν τη χαμένη τους αξιοπρέπεια. Όλοι μαζί μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από όλα τα αφεντικά, γατί ο εχθρός μας είναι κοινός. Μην τους επιτρέψουμε άλλο να μας κοροϊδεύουν!!!!!!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ     ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ     ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση ΕΣΕ



6/2/2013

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ INTERLINGUA ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ
Οι συνάδελφοι της Interlingua από το Σεπτέμβρη του 2010 δέχθηκαν την πρώτη επίθεση στις εργασιακές τους σχέσεις, όταν η νέα διοίκηση της εταιρίας σταμάτησε να πληρώνει μισθούς και να τακτοποιεί τις υποχρεώσεις της προς το ΙΚΑ. Παράλληλα, η εργασία εντατικοποιήθηκε, ενώ δίνονται υποσχέσεις για την καταβολή δεδουλευμένων, οι οποίες όμως αναιρούνται. Η Interlingua πληρώνει με έναντι, δεν καταβάλλει το δώρο Χριστουγέννων και οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Την άνοιξη του 2011 η αντιπρόσωπος της διοίκησης ανακοινώνει ότι το εργασιακό καθεστώς θα αλλάξει με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, τη μη καταβολή των αργιών και άλλα.
Τα μνημονιακά μέτρα εφαρμόζονται με τρομοκρατία και απειλές απολύσεων, όπως συμβαίνει πλέον παντού. Στόχος είναι το φθηνότερο κόστος της εργασίας, χωρίς δικαιώματα και η καταβολή των μισθών κατά την ευχέρεια του εργοδότη. Οι έξι από τους καθηγητές της Interlingua, έπειτα από συνεχείς προσπάθειες και άκαρπες συναντήσεις με τη διοίκηση για να πάρουν τα δεδουλευμένα, αναγκάστηκαν να προβούν σε επίσχεση εργασίας στις 14 Απριλίου 2011. Σωματεία, συλλογικότητες και αλληλέγγυοι στήριξαν τον αγώνα αυτό με πολλές παρεμβάσεις στην έδρα της εταιρίας.
Η εταιρία από τη μεριά της, για να αποφύγει την πίεση των εργαζομένων, υπόσχεται και πάλι αποπληρωμή των δεδουλευμένων, ακόμα και για το χρόνο της επίσχεσης και επιστροφή στην εργασία με τους ίδιους όρους και αποδοχές. Τίποτα από όλα αυτά δεν τηρήθηκε. Οι εργαζόμενοι από τον Ιούλιο του 2012 βρίσκονται ξανά σε επίσχεση εργασίας, ξεκινώντας νέους αγώνες για να αντιμετωπίσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη γενικότερη ζοφερή κατάσταση στο χώρο των φροντιστηρίων. Τα αφεντικά εκμεταλλευόμενα τους νόμους του σύγχρονου μεσαίωνα θέλουν να επιβάλλουν συμβάσεις με αποδοχές 3,52 ευρώ την ώρα, χωρίς περιθώρια διαπραγμάτευσης, καταργώντας αργίες και ωράρια εργασίας.
Μπορεί σήμερα, να κυριαρχεί το ζήτημα της επιστράτευσης των ναυτεργατών στον Πειραιά, της δεύτερης προσπάθειας καταστολής απεργίας από την κυβέρνηση μετά το Μετρό, παρά την κήρυξη παναττικής απεργίας, όμως θεωρούμε ότι οι συνάδελφοι της Interlingua χρειάζονται τη στήριξή μας γιατί ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Οι τακτικές αυτές από πλευράς των αφεντικών, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Ούτε είναι μια απλή διεκδίκηση μισθολογικού χαρακτήρα. Μετά από δύο χρόνια συνεχών κινητοποιήσεων, οι καθηγητές της Interlingua διεξάγουν έναν αγώνα αξιοπρέπειας. Η αξιοπρέπεια είναι στις μέρες μας, τις μέρες της αγριότερης επίθεσης από πλευράς των αφεντικών και του κράτους, η καθοριστική αιχμή της έκβασης των αγώνων. Μαζί με την ανυποχώρητη εργατική δράση, τους αδιαμεσολάβητους από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία αγώνες και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων μπορούν σήμερα περισσότερο από ποτέ να βάλουν φραγμό στα σχέδια των εκμεταλλευτών.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΠΑΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ
 
                                     ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
http://athens.ese-gr.org/
info@ese-gr.org

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Ενωτικής Πρωτοβουλίας

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013
Απεργία καθηγητών στον εκπαιδευτικό όμιλο Interlingua.

Η αυθαιρεσία και ο απροκάλυπτος εμπαιγμός αποτελούν πάγια στάση για τους ιδιοκτήτες του ομίλου Interlingua έναντι των εργαζομένων καθηγητών. Έξι συνάδελφοί μας, από το 2011 έως σήμερα, διεκδικούν τα δεδουλευμένα χρήματά τους καθώς και εκείνα της επίσχεσης, αλλά η εργοδοσία εμμένει να αρνείται προκλητικά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Οι αλλεπάλληλες συναντήσεις εργαζομένων και εργοδοσίας που πραγματοποιήθηκαν στα 2,5 αυτά χρόνια δεν απέδωσαν. Οι «πολιτισμένες» υποσχέσεις των υπευθύνων της Interlingua για την πλήρη εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους έναντι των εργαζομένων, υποσχέσεις που κατά καιρούς έδωσαν, είτε  προφορικά στις πολλαπλές συναντήσεις, είτε ενυπογράφως  στην τριμερή σύσκεψη ενώπιον των αρμοδίων οργάνων του Υπουργείου εργασίας, αθετήθηκαν επανειλημμένα και κατέδειξαν ότι δόθηκαν με αρχικό στόχο να κάμψουν το ηθικό των διαμαρτυρόμενων καθηγητών, να σπάσουν τον αγώνα τους για δικαίωση και τελικά να μην καταβάλουν όσα οφείλουν σύμφωνα με την εργατική νομολογία. Οι εργοδότες επωφελούμενοι από τη γενικότερη κατάσταση τρομοκράτησης που επικρατεί σε όλους τους χώρους δουλειάς, την σταδιακή αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και την υπολειτουργία των εποπτικών αρχών (Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Παιδείας) συνεχίζουν απτόητοι να εμπαίζουν προκλητικά τους εργαζόμενους.
 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση νομού Αττικής «ο Βύρων», που από την πρώτη στιγμή  στάθηκε στο πλευρό των 6 καθηγητών, θέλοντας να εκφράσει ακόμη πιο δυναμικά την συμπαράστασή του, πήρε απόφαση στη τελευταία γενική συνέλευση (3/2/13) να κηρύξει απεργία και αποκλεισμό της έδρας του ομίλου, που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 98-100, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία: Οι συνάδελφοι πρέπει εδώ και τώρα να δικαιωθούν! 

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Καθηγητών Ξένων Γλωσσών συμπαρίσταται στο αγώνα των έξι συναδέλφων και απαιτεί την άμεση καταβολή των διεκδικούμενων ποσών. Διαμηνύει δε στην εργοδοσία ότι δεν πρόκειται να σταματήσει ο αγώνας για δικαίωση. Οι υπεύθυνοι της Interlingua ας βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι δεν μπορούν να κάμψουν το μαχητικό φρόνημα των συναδέλφων και το κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί, όσες αναβολές κι αν μηχανεύονται, όσα κόλπα κι αν επινοούν για να ξεφεύγουν. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους! Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη!   

Ενωτική Πρωτοβουλία καθηγητών ξένων γλωσσών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση νομού Αττικής, «ο Βύρων»  

Ανακοίνωση Βύρωνα



Από την άνοιξη του 2011 η εργοδοσία της επιχείρησης INTERLINGUA κοροϊδεύει αναίσχυντα τους εργαζόμενους καθηγητές, αρνούμενη να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα τους, ενάντια σε κάθε απόφαση που έχει παρθεί ακόμα και από τις τριμερείς συναντήσεις στο υπουργείο Εργασίας και δικαιώνει τους εργαζόμενους. Ο υπεύθυνος διευθύνων σύμβουλος έχει εξαφανιστεί, αφού πρώτα σκαρφίστηκε τα πιο απίθανα ψέματα και τις πιο ευφάνταστες ιστορίες που θα τις ζήλευε και η γονιμότερη επιστημονική φαντασία. Ενώ έχει υπογράψει συναλλαγματικές χιλιάδων ευρώ, που θεωρητικά τον δεσμεύουν στην αποπληρωμή των εργαζομένων συναδέλφων μας, τις αμφισβητεί, εξαναγκάζοντάς τους σε επίσχεση εργασίας δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο.

Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας ισχυριζόμενοι λιγότερες εγγραφές, μειώσεις διδάκτρων ή καθυστερήσεις στην πληρωμή από τους μαθητές. Τέρμα πια!

ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

Δε μοιράστηκαν μαζί μας τα κέρδη τους, δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους!

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ!

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας προκηρύχθηκε 24ωρη απεργία την Τετάρτη στις 6 Φλεβάρη στην INTERLINGUA (Ακαδημίας 98-100), με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 8:30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος!