Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΣΕΠΕ κατά Interlingua



Στις 9 του Μάη εκδικάστηκε η αγωγή του ΣΕΠΕ κατά της Interlingua και του διευθύνοντος συμβούλου της, κυρίου Γιώργου Πετρίδη. Το δικαστήριο ήταν ποινικό και δεν είχε να κάνει με τα δεδουλευμένα μας, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με εκείνα της επίσχεσης και τα διεκδικούμε στο αστικό δικαστήριο.

Ο κύριος Πετρίδης καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση με τρία χρόνια αναστολή. Αν μέσα σε αυτό το διάστημα παραβεί το νόμο ή αν εκκρεμούν σε βάρος του καταδίκες παρόμοιες με τη δική μας, θα εκτίσει τους έξι μήνες χωρίς εξαγορά. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 450 ευρώ συν τα δικαστικά έξοδα, γιατί καταδικάστηκε ερήμην. Το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στα ποσά που μας χρωστάει, το οποίο κυμαίνεται από 100 μέχρι 300 ευρώ ανάλογα με το χρωστούμενο ποσό.

Ο κύριος Πετρίδης ούτε παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ούτε έστειλε δικηγόρο να τον αντιπροσωπεύσει. Ο δικαστικός κλητήρας δεν τον βρήκε. Η άποψή μας είναι ότι μάλλον βρίσκεται εκτός Ελλάδας, γιατί τον κυνηγούν πολλοί.

Είναι μια μικρή νίκη, παρ' όλο που δε μας ικανοποιεί πλήρως. Θα έπρεπε να βγει ένταλμα σύλληψης που να τον υποχρεώνει με κάποιον τρόπο να μας πληρώσει. Όλοι αυτοί σαν τον κύριο Πετρίδη έχουν αποθεματικό από τα κέρδη που έχουν αποκομίσει ξεζουμίζοντας τους εργαζομένους και μπορούν να περιμένουν ζώντας καλά, μέχρι να ξεπεράσουν την «οικονομική κρίση». Εμείς, αντίθετα, ζούμε από το μισθό μας και πολλές φορές αναγκαζόμαστε να αποδεχτούμε τους όρους που τα αφεντικά μας επιβάλλουν. Απλώς τα αφεντικά μπορούν να απαξιώνουν θεσμούς και εργαζόμενους, γιατί τους μεν τους έχουν θεσπίσει αυτοί, τους δε, εμάς δηλαδή, μας θεωρούν αναλώσιμους.

Η νίκη βρίσκεται στους δρόμους και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων.